Вноса на селскостопански продукти от Украйна и свързаността на региона обсъди вицепремиерът

...
Вноса на селскостопански продукти от Украйна и свързаността на региона обсъди вицепремиерът
Коментари Харесай

Зеленски ни благодари за разрешения внос на селскостопански продукти от Украйна

Вноса на селскостопански артикули от Украйна и свързаността на района  обсъди вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел по време на среща с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, президента на Украйна Володимир Зеленски и президента на Румъния Клаус Йоханис.

Зеленски и Урсула фон дер Лайен благодариха на държавното управление на България за напъните и градивните договаряния във връзка с вноса. Президентът на Украйна акцентира основната роля на водачите на парламентарните групи в Народното събрание, подкрепили решението.

Украйна вижда, че решението на България да на украински селскостопански артикули не е било леко, посочи Мария Габриел след срещата.
 Фермерите и държавното управление подписаха меморандум, митингите стопират Обновена
Фермерите и държавното управление подписаха меморандум, митингите стопират

Премиерът се извини за сравнението на зърнарите с " терористи "

" Но тъкмо в миг на компликация, когато изразяваш взаимност, когато имаш силата да вземеш такива решения, това се прави оценка. Оценява се от Европейската комисия и от Украйна ", уточни още Габриел.

Вицепремиерът на България и ръководителят на Европейска комисия са на общото мнение, че в този момент е значимо да се види, че новото решение не основава опасности и несъответствия на пазара.

" Подчертах нуждата от ежедневен продан на информация и връзка за тези, които имат най-голяма потребност от нея ", съобщи Мария Габриел.

Акцент в срещата бяха и вероятностите, които има пред България и Румъния във връзка с свързаноста и транспортните коридори в тази част на Европа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР